Khamis, 7 Julai 2011

Gemuk??..Jom diet!!

Dulu gadis nie obess..gemok giler..malu nk kuar g mane..kalau orang ajak snap picture, slalu je ditolak..Yakin seyakinnye, picture 2 akan cacat bile gadis nie ade..X mooo...Nanti mesti kene gelak..sbb mcm makcik2 je rupe kite...Gadis nie akan g  jugak bile kene pakse..Example mcm nie..


CuCube teka..Mane satu Gadis nie...Kalau u all rase yang mencacat kan pic 2 adalah Gadis nie .. Nah amek lah 50 posen nie..Ur r right...tgk muke terpakse 2. :(..sodeh lak ai..Mase nie suar jeans pun susah nak cari saiznye.. Cemburu menghantui jiwa mase 2..bile semua my lovely sibling berjeans segala, gadis nie x..Mau banjir hati nie mase 2...Dalam hati gadis nie berkate2 " X pelah..Kesian kat semua jin2..ramai bebenor yang amek suar dorang..Musti dorang sejuk sebab berbugil...kiki (ayat penyedap hati).Mesti mase nie semua orang yang ade kt Eyes on Malaysia nie hengat Gadis nie mak dorang....Oh no...Nielah ayat yg slalu merewang2 kt otak nie..Gadis nie masih suci lagi tau..Cume bdn 2 je..Dulu2 x berape nk insaf..


X insaf2 lg si dompok mase nie..huhuhu..Lengan 2 dh nmpk mcm lelaki dh..Masih jugak x nampak..Malas nk cakap..Dah mcm shrek je rupenye..Serupe kan..Berat hampir mencecah 90kg. 1 1/2 kg je lagi mase 2...

Kegemukan ini berterusan selama beberapa tahun. Gadis nie berjaye menternak cacing yang gemuk kt dlm perut yang sentiase berisi. Lemak melayut2 disane sini..

Namun diawal tahun 2011 terbit satu perasan ingin membakar lemak tepu i2 sedikit demi sedikit. Berteman kate dorongan sabar, tabah, disiplin dari My sayang...Seingat otak nie..mase betul2 diet masa dlm bulan 3 ari 2..Gadis nie terus berusahe..Walau banyak dugaan nafsu dari hasutan antu makan 2..Jahatnya kamoo.. Situasi gadis nie same mcm lirik nie (Jahatnya kamu-stacy)

Engkau engkau
Penyebabku terigau igau
Jiwa mula bermanja
Jahatnya kamoo

Namun gadis nie kuat kan semangat. Rase2 nk makan je ..mule terfikir lirik bawah nie..hehehe..

Kepala kata jangan gelojoh
Hati pula kata pergi
Go baby go

Finally, setelah hmpr 4 bulan..Keadaan gadis nie jadi sebegini..Tirai baru hidup Gadis nie dibuka..


 23kg Lemak tepu itu telah berjaye dihapuskan setelah  4 purnama..Now, Gadis nie berbangga dengan usaha dan azam ku yang hampir terlaksana..Usahe lagi dan akan terus berusahe..Chayok2..
Riang ria hati tatkala dengar ucapan terima kasih dari My sayang. 




  
  Ingat lagi ayat 2..My sayang call after Gadis nie sent mms pd die..  
"Syg 2, terima kasih sebab cantik2 buat syg ni. Syg nie terharu...Syg hargai. Syg syg syg 2, Syg nie x pernah minta syg 2 jadi mcm nie..Syg 2 cantik..Time kasih syg 2..kalau mak syg tgk mesti terkejut die "
My sayang nangis mase nie..Gadis nie terus nangis jgk...
U touch my heart..
Kami jarang berjumpe, x seperti pasangan kekasih yang lain. Every week boleh jumpe. Situasi kerja kami yang menyebab kan kami jadi mcm nie dn faktor2 tambahan yg lain..hehehe. Sebulan sekali pun belum tentu lagi. Cume calling2, 3g, mms n sms je...Ubat pelepas rindu...


Gadis nie kate kt My sayang
" Syg syg syg 2 jg. Syg sgt2. Nie je yang syg nie mampu buat wat syg 2".
sambil senyum manje2 gitu..

Oleh yang demikian(skema), harap2 ia dapat membakar semangat orang lain tuk hidup dengan gaya yang lebih sihat.. 

Info mcm mane nak turun kan berat badan dan membakar lemak tepu 2..
Nnt Gadis nie share kan.k..



1 ulasan: